top of page
Zoeken
  • mjpsteffan

Wat is een circulaire economie en hoe ziet dit eruit voor BreSteSlopen BV?

In een wereld waar de roep om duurzaamheid steeds luider wordt, speelt de circulaire economie een essentiële rol. Voor sloopbedrijven biedt dit concept niet alleen een kans om bij te dragen aan een groenere toekomst, maar ook om efficiëntie te vergroten en kosten te besparen. Door materialen te hergebruiken, grondstoffen te recyclen en afval te minimaliseren, kunnen sloopbedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en tegelijkertijd hun zakelijke winstgevendheid vergroten.


Een van de belangrijkste pijlers van de circulaire economie voor een sloopbedrijf is het maximaliseren van materiaalhergebruik. In plaats van alle sloopmaterialen als afval te beschouwen, worden deze zorgvuldig gesorteerd en geëvalueerd op herbruikbaarheid. Materialen zoals bakstenen, hout, metaal en beton kunnen worden hergebruikt.


Recycling is een andere cruciale component van de circulaire economie voor sloopbedrijven. Materialen die niet geschikt zijn voor hergebruik, zoals gemengd puin, kunnen worden verwerkt tot secundaire grondstoffen. Beton kan bijvoorbeeld worden gebroken en gerecycled als aggregaat voor nieuwe betonmengsels, terwijl metaal kan worden omgesmolten tot nieuw materiaal.


Hieronder een tweetal diagrammen hoe wij omgaan met ons afval en wat hiermee wordt gedaan.






Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij staan voor u klaar!


25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page